Genel Aydınlatma Metni

PARK KENT MOBİLYALARI İNŞAAT PAZARLAMA

SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

6698 SAYILI KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU GEREĞİNCE

GENEL AYDINLATMA METNİ

             

1. AMAÇ

 

İşbu Aydınlatma Metni, Park Kent Mobilyaları İnşaat Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi’ne (“Şirket”),  ziyaret etmek ve Şirket ile iş ilişkisi kurmak/yürütmek amacıyla gelen, internet sitesi ve ağ bağlantılarını kullanan müşteriler, ziyaretçiler, tedarikçiler, taşeronlar, taşeronların/tedarikçilerin çalışanları, hissedarlar, iş birliği içinde olduğumuz firmalar, iş ortakları, internet sitesi ve ağ bağlantılarını kullananlar kısacası sayılanlarla sınırlı olmamak üzere faaliyetler sırasında temas edilen tüm gerçek kişilere aitkişisel verilerin 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVK Kanunu”) ve sair mevzuat hükümlerine uygun şekilde işlenmesine yönelik ilkelerin neler olduğunun açıklanmasını amaçlamaktadır.

 

Şirket’in gerçek kişi müşterisi/ziyaretçisi/tedarikçisi/taşeronu/taşeronların/tedarikçilerin çalışanı, hissedarlar  ve her nam altında temas edilen gerçek kişi olmanız sebebiyle Şirket’e bildirdiğiniz/bildireceğiniz ve/veya Şirket tarafından haricen herhangi bir yoldan temin edilen kişisel verileriniz Şirket tarafından “Veri Sorumlusu” sıfatıyla, 

 

 

Aydınlatma Metni ile Şirket tarafından yürütülen faaliyetlerin KVK Kanunu’nda yer alan ilkelerle uyumlu olarak sürdürülmesi ve geliştirilmesi benimsenmiştir. 

 

Kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin detaylı bilgilere http://www.parkkent.com/kvkk adresinde yer alan “Park Kent Mobilyaları İnşaat Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası”ndan (“Politika”) ulaşabilirsiniz.


2. İLGİLİ KİŞİLERİN KİŞİSEL VERİ KATEGORİLERİ

 

Şirket, kişisel verilerinizi işbu Aydınlatma Metni’nde belirtilen amaçlar doğrultusunda işleyecektir.

 

Şirket tarafından toplanan ve kullanılan, kişisel veriler özellikle şunlardır:

 

 

KİŞİSEL VERİ KATEGORİLERİ

AÇIKLAMA

Kimlik Verisi

Müşterilerden, ziyaretçilerden, tedarikçilerden, taşeronlardan, taşeronların/tedarikçilerin çalışanlarından, hissedarlardan, iş birliği içinde olduğumuz firmalardan, iş ortaklarından, internet sitesi ve ağ bağlantılarını kullananlardan ve diğer üçüncü kişilerden toplanan;

·                    Ad-Soyad,

·                    T.C. Kimlik Numarası,

·                    Vergi Numarası,

·                    Uyruk Bilgisi,

·                    Anne Adı- Baba Adı,

·                    Medeni Hal,

·                    Nüfus Cüzdanı Seri Numarası,

·                    Nüfus Cüzdanı Sıra Numarası,

·                    Doğum Yeri,

·                    Doğum Tarihi,

·                    Cinsiyet Gibi Bilgeleri İçeren Ehliyet, Pasaport, Nüfus Cüzdanı Sureti Gibi Belgeler,

·                    İmza/Paraf Bilgisi.

İletişim Verisi

Müşterilerden, ziyaretçilerden, tedarikçilerden, taşeronlardan, taşeronların/tedarikçilerin çalışanlarından, hissedarlardan, iş birliği içinde olduğumuz firmalardan, iş ortaklarından, internet sitesi ve ağ bağlantılarını kullananlardan ve diğer üçüncü kişilerden toplanan;

·                    Telefon Numarası,

·                    Faks,

·                    Açık Adres Bilgisi,

·                    Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Bilgisi

·                    E-Posta Adresi Bilgisi. (Dâhili Numarası ve Kurumsal E-Posta Adresi Dâhil)

Finansal Veri

Müşterilerden, ziyaretçilerden, tedarikçilerden, taşeronlardan, taşeronların/tedarikçilerin çalışanlarından, hissedarlardan, iş birliği içinde olduğumuz firmalardan, iş ortaklarından, internet sitesi ve ağ bağlantılarını kullananlardan ve diğer üçüncü kişilerden toplanan;

·         Finansal Performans Bilgileri,

·         Harcama Tutarı,

·         Ödeme Bilgisi,

·         Fatura Tarihi,

·         Banka Hesap Bilgisi.

Özel nitelikli kişisel veriler

 

Müşterilerden, ziyaretçilerden, tedarikçilerden, taşeronlardan, taşeronların/tedarikçilerin çalışanlarından, hissedarlardan, iş birliği içinde olduğumuz firmalardan, iş ortaklarından, internet sitesi ve ağ bağlantılarını kullananlardan ve diğer üçüncü kişilerden toplanan;

·                    Din Bilgisi (Eski Kimliklerden Kaynaklanan),

·                    Sağlık Bilgisi.  

Hukuki İşlem Verisi

Hukuki alacak ve hakların tespiti, takibi ve borçların ifası ile kanuni yükümlülükler ve Şirket politikalarına uyum kapsamında işlenen kişisel veriler ile icra takip dosyalarına ilişkin dosya ve borç bilgileri (Mahkeme ve idari merci kararları gibi belgelerde yer alan bilgiler).

Fiziksel Mekân Güvenlik Verisi

Müşterilerden, ziyaretçilerden, tedarikçilerden, taşeronlardan, taşeronların/tedarikçilerin çalışanlarından, hissedarlardan, iş birliği içinde olduğumuz firmalardan, iş ortaklarından, internet sitesi ve ağ bağlantılarını kullananlardan ve diğer üçüncü kişilerden toplanan;

·                    Fiziksel mekâna girişte ve mekânın içerisinde kalış sırasında alınan güvenlik ve kamera kayıtları gibi kişisel verilerdir.

Görsel/İşitsel Verisi

Fiziksel mekân güvenlik bilgileri kapsamına girmeyen ve Müşterilerden, ziyaretçilerden, tedarikçilerden, taşeronlardan, taşeronların/tedarikçilerin çalışanlarından, hissedarlardan, iş birliği içinde olduğumuz firmalardan, iş ortaklarından, internet sitesi ve ağ bağlantılarını kullananlardan ve diğer üçüncü kişilerden toplanan; fotoğraf, ses ve görüntü kaydı gibi kişisel verilerdir. Fotoğraf ve kamera kayıtları (Fiziksel Mekân Güvenlik Bilgisi kapsamında giren kayıtlar hariç)

Denetim ve Teftiş Bilgisi

Şirketimizin kanuni yükümlülükleri ve şirket politikalarına uyumu kapsamında iç veya dış denetim faaliyetleri sırasında işlenen kişisel veriler anlamına gelmektedir.

Özlük Verisi

Alt yüklenici, tedarikçi, taşeron ve benzeri iş ilişkide bulunulan kurumların yetkilileri ve çalışanlarından toplanan;

·                    Bordro Bilgileri,

·                    Disiplin Soruşturması,

·                    Mesleki Yeterlilik Belgesi

·                    İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Bilgileri

·                    Hizmet Dökümü,

·                    İşe Giriş Belgesi Kayıtları,

·                    Özgeçmiş Bilgileri,

gibi gerçek kişilerin özlük haklarının oluşmasına temel olan ve mesleki deneyimlerini de içeren her türlü kişisel veriler.

Pazarlama Verisi

Müşterilerden pazarlama amacıyla topladığımız;

·                    Alışveriş Alışkanlıkları,

·                    Müşteri Beğenilerini Gösteren Kayıtlar ve Değerlendirmeler,

·                    Hedefleme Bilgileri,

·                    Anket Kayıtları,

·                    Çerez Kayıtları

gibi kampanya çalışması ile elde edilen veriler.

Müşteri İşlem Verisi

Müşterilerin satın aldığı ürün ve hizmetlerin kullanımına yönelik kayıtlar ile müşterinin ürün ve hizmetleri kullanımı için gerekli olan talimatları ve talepleri gibi veriler.

·              Fatura, Senet, Çek Bilgileri,

·                    Sipariş Ve Talep Bilgisi,

·                    Başvuru ve Şikâyet Formları.

Risk Yönetimi

Verisi

Ticari, teknik ve idari risklerimizi yönetebilmemiz için bu alanlarda genel kabul görmüş hukuki, ticari teamül ve dürüstlük kuralına uygun olarak kullanılan yöntemler vasıtasıyla işlenen kişisel veriler.

İşlem Güvenliği

Müşterilerden, ziyaretçilerden, tedarikçilerden, taşeronlardan, taşeronların/tedarikçilerin çalışanlarından, hissedarlardan, iş birliği içinde olduğumuz firmalardan, iş ortaklarından, internet sitesi ve ağ bağlantılarını kullananlardan ve diğer üçüncü kişilerden toplanan;

·                    IP Adresi Bilgileri,

·                    İnternet Sitesi Giriş-Çıkış Bilgileri,

·                    Log Kayıtları

gibi veriler.

Diğer Veriler

·                    Belge Tarihi,

·                    Belge Kayıt Numarası Gibi Bilgiler.

 

3. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ GENEL ŞARTLARI

 

Kişisel veriler, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 20’nci maddesinin üçüncü fıkrasında belirtildiği şekilde ancak Kanunda öngörülen hallerde veya kişinin açık rızası ile işlenebilmektedir. Bu kapsamda Şirket kişisel verileri amaç ve faaliyetleri kapsamında Kanunda öngörülen hallerde ve ilgili kişinin açık rızası ile işlemektedir.

 

KVK Kanunu’nun 5’inci maddesine göre kişisel veriler ilgili kişinin açık rızası olmaksızın işlenemez. İlgili kişinin açık rızası belirli bir konuya ilişkin, bilgilendirmeye dayalı ve özgür irade ile açıklanmalıdır.

 

Kişisel veriler, yine KVK Kanununun 5’inci maddesinin ikinci fıkrasında sayılan şartların birisinin bulunması halinde, açık rıza olmaksızın da işlenebilmektedir.

 

Buna göre;

 

3.1. Kanunlarda Açıkça Öngörülmesi Halinde

 

Gerek KVK Kanunu ve ilgili mevzuatı gerekse diğer Yasa ve mevzuatlarda açıkça öngörülmesi halinde, kişisel veriler ilgili kişinin rızası olmasa dahi işlenebilecektir. Şirket Kanunlarda öngörülmesi halinde açık rıza olmasa dahi kişisel verileri işleyecektir.

 

 

3.2. Fiili İmkânsızlık Nedeniyle Rızasını Açıklayamayacak Durumda Bulunan Veya Rızasına Hukuki Geçerlilik Tanınmayan Kişinin Kendisinin Ya Da Bir Başkasının Hayatı Veya Beden Bütünlüğünün Korunması İçin Zorunlu Olması Halinde

 

İlgili kişinin açık rıza veremeyecek durumda olması veya rızasına hukuken geçerlilik tanınamadığı hallerde ve ayrıca ilgili kişinin ya da bir başka kişinin hayatı veya beden bütünlüğünü korumak için zorunlu olması halinde Şirket tarafından kişisel veriler açık rıza olmaksızın işlenebilecektir.

 

3.3. Bir Sözleşmenin Kurulması Veya İfasıyla Doğrudan Doğruya İlgili Olması Kaydıyla, Sözleşmenin Taraflarına Ait Kişisel Verilerin İşlenmesinin Gerekli Olması Halinde

 

Bir sözleşmenin kurulması veya ifası ile doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması halinde Şirket tarafından kişisel veriler açık rıza olmaksızın işlenebilecektir.

 

3.4. Veri Sorumlusunun Hukuki Yükümlülüğünü Yerine Getirebilmesi İçin Zorunlu Olması Halinde

 

KVK Kanunu ile Şirket veri sorumlusu olup, Şirket hukuki yükümlülüklerini yerine getirebilmek amacıyla zorunlu olan kişisel verileri açık rıza olmaksızın işleyebilecektir.

 

3.5. İlgili Kişinin Kendisi Tarafından Alenileştirilmiş Olması Halinde

 

Veri sahibinin herhangi bir yolla alenileştirmiş olduğu kişisel veriler Şirket amaç ve faaliyetleri için gerekli olması halinde açık rıza olmaksızın işlenebilecektir.

 

3.6. Bir Hakkın Tesisi, Kullanılması veya Korunması İçin Veri İşlemenin Zorunlu Olması Halinde

 

Kişisel verinin işlenmesi bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için zorunlu olması hallinde kişisel veriler ilgili kişinin rızası olmaksızın işlenebilecektir.

 

 

3.7. İlgili Kişinin Temel Hak Ve Özgürlüklerine Zarar Vermemek Kaydıyla, Veri Sorumlusunun Meşru Menfaatleri İçin Veri İşlenmesinin Zorunlu Olması Halinde

 

Şirket’in meşru menfaatlerinin korunması için kişisel verilerin işlenmesinin zorunlu olması halinde kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla Şirket tarafından kişisel veriler rıza olmaksızın işlenebilecektir.

 

Şirket tarafından işlenen kişisel veriler yukarıda belirtilen KVK Kanunu’nun 5’inci maddesinin ikinci fıkrasında sayılan şartlardan bir ve/veya birkaçına dayalı olarak ve bu şartlarla sınırlı olarak işlenmektedir.

 

Şirket tarafından yukarıda sayılanlar dışında kişisel veri işlenme ihtiyacı ortaya çıkması halinde ilgili kişiden açık rıza alınarak veri işlenecektir.

 

4. ÖZEL NİTELİKLİ KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ

 

Kanun kapsamında hassasiyet arz eden kişisel verilere, hukuka aykırı olarak işlendiğinde kişilerin mağduriyetine veya ayrımcılığa sebep olma riski nedeniyle özel önem atfedilmiştir. Bu “özel nitelikli” kişisel veriler; ırk, etnik köken, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlık, cinsel hayat, ceza mahkumiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler ile biyometrik ve genetik verilerdir.

Özel nitelikli kişisel veriler Şirketimiz tarafından, işbu Politika’da belirtilen ilkelere uygun olarak ve Kurul’un belirleyeceği yöntemler de dahil olmak üzere gerekli her türlü idari ve teknik tedbirler alınarak ve aşağıdaki şartların varlığı halinde işlenmektedir:

 


5. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN YÖNTEMLER 

 

Kişisel Verilerinizi,


6. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNDEKİ HUKUKİ SEBEPLER

 

Yukarıdaki yöntemler doğrultusunda topladığımız kişisel verilerinizi aşağıda belirtilen hukuki sebeplerden bir veya birkaçına dayanarak ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla işlemekteyiz: 

 

İşlediğimiz tüm kişisel verilerinizi, KVK Kanunu ve diğer mevzuatlarda zorunlu kılınan sürelere uygun şekilde ve her halükârda yukarıdaki meşru amaçlar ortadan kalkmadığı müddetçe gerekli tüm idari ve teknik tedbirleri almak suretiyle muhafaza etmekteyiz.

  

7. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENME AMAÇLARI 

 

Kişisel Verileriniz, Şirket tarafından aşağıda belirtilen amaçlar doğrultusunda ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla işlenebilir.


8. KİŞİSEL VERİLERİN ÜÇÜNCÜ KİŞİLERLE PAYLAŞILMASI 

                                                                 

Topladığımız kişisel verilerinizi yukarıda belirttiğimiz hukuki sebeplerin varlığı halinde ve belirtilen amaçlar doğrultusunda; 

 

Şirket, faaliyetlerini ve iş süreçlerini devam ettirmek için,

 

9. KİŞİSEL VERİLERİN SAKLANMASI

 

Şirket tarafından işlenen bu veriler ilgili Kanunlarda ve mevzuatlarda öngörülen süre boyunca saklanmaktadır. Bu kapsamda, Şirketimiz öncelikle ilgili mevzuatta kişisel verilerin saklanması için bir süre öngörülüp öngörülmediğini tespit etmekte, bir süre belirlenmişse bu süreye uygun davranmaktadır. Yasal bir süre mevcut değil ise kişisel veriler işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar saklanmaktadır. Kişisel veriler belirlenen saklama sürelerinin sonunda periyodik imha sürelerine veya ilgili kişinin başvurusuna uygun olarak ve belirlenen imha yöntemleri (silme ve/veya yok etme ve/veya anonimleştirme) ile imha edilmektedir.

 

Bununla birlikte; kişisel verilerin işlenme amacı sona ermiş ve ilgili Kanun ve mevzuatlarda öngörülen süreler dolmuş olsa dahi, işlenen kişisel veriler yalnızca olası hukuki uyuşmazlıklarda delil teşkil etmesi veya kişisel veriye bağlı ileri sürülebilecek her türlü hak ve talebe ilişkin savunmanın tesis edilmesi amacıyla saklanabilecektir. Bu saklama sürelerinin belirlenmesinde kişisel veriye bağlı ileri sürülebilecek her türlü hak ve talebe ilişkin zamanaşımı süreleri geçse dahi daha önce Şirket aleyhine yöneltilen benzer hak ve talepler de göz önüne alınarak belirlenecektir. Bu kapsamda saklanan kişisel veriler yalnızca hukuki uyuşmazlıklarda kullanılması gerektiğinde kullanılacak, başka herhangi bir amaç için bu verilere erişim sağlanmayacaktır.

 

10. KİŞİSEL VERİLERİN SİLİNMESİ, YOK EDİLMESİ VE ANONİMLEŞTİRİLMESİ USULLERİ

Şirket tarafından başta Türkiye Cumhuriyeti Anayasası olmak üzere ilgili Kanun ve Yönetmeliklere uygun olarak işlenen kişisel veriler KVK Kanunu’nun 7 inci maddesi hükmü gereğince; işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde ve belirlenen saklama sürelerinin sonunda ilgili kişinin başvurusuna uygun olarak ve belirlenen periyodik imha yöntemleri (silme ve/veya yok etme ve/veya anonimleştirme) ile imha edilmektedir.

Şirket, tarafından kişisel verilerin silinmesi ve yok edilmesi aşamasında; kişisel veriler fiziksel olarak yok edilmesi, yazılımdan güvenli yöntemlerle silinmesi ve gerekmesi halinde uzmanlar tarafından güvenli şekilde bir daha kurtarılamayacak şekilde silinerek yok edilir.

Şirket tarafından ayrıca kişisel verilerin niteliğine göre maskeleme, toplulaştırma, veri türetme ve karma teknikleri kullanılarak kişisel verilerin, başka verilerle eşleştirilerek dahi hiçbir surette kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiyle ilişkilendirilemeyecek hâle getirilerek anonimleştirilir.

Şirket kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi veya anonim hâle getirilmesine ilişkin olarak diğer kanunlarda yer alan hükümler ile KVK Kurulu tarafından yönetmelikle belirlenecek usul ve esasları da göz önüne alacaktır.


11. VERİ SAHİBİNİN HAKLARI VE BU HAKLARIN KULLANILMASI

 

11.1. Veri Sahibinin Hakları

 

KVK Kanunu’nun 11. maddesi uyarınca, Şirket’e başvurarak kişisel verileriniz hakkında aşağıdaki konulara ilişkin taleplerde bulunabilirsiniz:

 

Yukarıda sıralanan haklarınıza yönelik başvurularınızı, https://www.parkkent.com//kvkk adresinden ulaşabileceğiniz Park Kent Mobilyaları İnşaat Pazarlama Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Veri Sahibi Başvuru Formu’nu doldurarak Şirketimize iletebilirsiniz.

 

11.2.  Başvuru Araçları

 

Kişisel veri sahiplerinin KVK Kanunu’ndan doğan haklarına ilişkin başvurularının, KVK Kanunu’nun 13. maddesine uygun bir biçimde yazılı olarak veya Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun (“Kurul”) belirleyeceği diğer yöntemler ile tarafımıza iletilmesi gerekmektedir:

 

 

BAŞVURU YÖNTEMİ

BAŞVURU YAPILACAK ADRES

BAŞVURUDA GÖSTERİLECEK BİLGİ

 

Yazılı Olarak Başvuru

Islak imzalı şahsen başvuru veya

Noter vasıtasıyla

 

Ahi Evran 1. OSB Mahallesi,

Oğuz Caddesi,  No : 44/1 Sincan/Ankara

Zarfın/tebligatın üzerine “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kapsamında Bilgi Talebi” yazılacaktır.

Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Yolu ile Başvuru

Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) adresi ile

 

parkkent@hs03.kep.tr

E-posta’nın konu kısmına “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Bilgi Talebi” yazılacaktır.

Sistemimizde Bulunan Elektronik Posta Adresi ile Başvuru

Şirketimizin sisteminde kayıtlı bulunan elektronik posta adresiniz kullanılmak suretiyle

 

info@parkkent.com

 

E-posta’nın konu kısmına “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Bilgi Talebi” yazılacaktır.

 

 

 

 

 

12. VERİ SORUMLUSU KİMLİK VE İLETİŞİM BİLGİLERİ 

 

İşbu aydınlatma metni, Türkiye’de kurulu ve aşağıda bilgileri verilen Parkkent Mobilyaları İnşaat Pazarlama Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından “Veri Sorumlusu” sıfatıyla ilgili veri sahibi kişilere hitaben düzenlenmiştir. 

 

Ticari Unvan: Parkkent Mobilyaları İnşaat Pazarlama Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

Adres             : Ahi Evran OSB Mahallesi, Oğuz Caddesi, No:44/1, Sincan/Ankara

Mersis No     : 0721042507300012

Telefon No    : +90 (312) 267 11 00

Faks No         : +90 (312) 267 33 44

Mail Adresi   : info@parkkent.com

KEP Adresi   : parkkent@hs03.kep.tr